Sep 4, 2015

Čudan zeman će nastati!!! (1 dio)

Čudan zeman će nastati!!!

1 dio

1- Od Huzejfe b. el-Jemana, r.a., se prenosi da je Poslanik s.a.w.s., rekao: “Islam će se gubiti i nestajati kao što blijedi platno, tako da doći će vrijeme kada se neće znati niti za namaz, niti za post, niti za obrede, niti za zekat; Allahova Knjiga će u jednoj noći iščeznuti tako da jednog ajeta neće ostati na zemlji. Razne skupine ljudi će ostati, neki oronuli starac ili starica, koji će govoriti: „Zatekli smo naše stare kako izgovaraju: La Ilahe Illallah – pa ih i mi izgovarasmo“!?

Sileh b. Zufer rhm., prigovori Huzejfi b. el-Jemanu r.a.: “Šta će im koristiti takvo: La Ilahe Illallah” – kada ne znaju niti za namaz, niti za post, niti za hadždž, niti za zekat? Huzejfe r.a., se okrenu od njega, ne htijevši mu odgovoriti na pitanje. Sileh rhm., ponovi svoje pitanje, a Huzejfe r.a., mu opet ne htjede odgovoriti. Sileh rhm., po treći put postavi pitanje Huzejfi r.a., na šta mu on odgovori riječima: O, Sileh, spasiće ih džehennemske vatre, spasiće ih džehennemske vatre, spasiće ih džehennemske vatre!!!” (Hadis bilježi Ibnu Madždže, u Sunenu, br. 4049, kao i imam Hakim, u el-Mustedreku, 4/473., dok ga šejh Albani, rhm., u djelu “Silsiletul-Sahiha”, br.87., ocjenjuje sahihom.)


Allahu Ekber! I ovakvo vrijeme će doći ako već nije! Zaista se namaz zapostavlja, post se slabo posti a hadž je daleko da se obavi, za zekata para nema! Čudan li je to zeman koji će nas snaći. Ali ako ostane i šehadet on će nam ipak od koristi biti jer će ljude od Džehennema spasiti.


Molim Allaha dž,š, da nas spasi vatre, da nas uputi ka pravom putu, Amin ja Rabbeel Alemin.

No comments:

Post a Comment

Khutbah: Solidarity Among Humankind

via IFTTT